Příznaky oslabení orgánů
JÁTRA - ŽLUČNÍK
Neustálé stížnosti, pocity, že jsem špatný, obelhávání sama sebe, odpor vůči změně, vztek, zloba, nenávist, zveličování problémů, nevyrovnanost, žlučové kameny - zahořklost, pýcha, zatvrzelé myšlenky.
Kritické období - JARO
Projevy:
- chrapot
- ochablost, napětí ve svalech aj.
- otoky na končetinách
- bolesti při močení
- nechutenství
- hemeroidy
- poruchy látkové výměny
- kožní a alergické potíže
- bolest hlavy (za očima)
- oční obtíže, zánět spojivek
- skleróza
- lupénka
- potíže se spánkem
- špičáky (bolestivost, kaz aj.)
- kyčel a koleno uvnitř (bolestivost, zvýšená citlivost)
- bolest hlavy po stranách a jen povrchové, pocit, že bolí vlasy
- panovačnost, necitlivost, hněv, zlost
- nesnáší nepořádek
Negativně působí:
tuky, maso, mléčné výrobky, vejce, sůl, cukr, léky, česnek.
SRDCE - TENKÉ STŘEVO
Málo radosti, zatvrzelost, přesvědčení, že je nutné žít v napětí a stresu, vypuzení veškeré radosti z těla kvůli penězům, postavení aj., strach zbavit se starého a nepotřebného, dlouhotrvající citové problémy.
Kritické období - LÉTO
Projevy:
- infarkt
- hořká chuť v ústech
- sucho v ústech
- červená tvář
- problémy s jazykem
- žaludeční vředy, nevolnost
- dvanácterníkový vřed
- bušení srdce
- pálení v dlaních
- cévní choroby
- únava
- duševní nemoci
- zub moudrosti (kaz aj.)
- zarudlá špička jazyka
- loket a rameno (zvýšená citlivost)
- impulzivní jednání, povrchní city
Negativně působí:
alkohol, těžká a kořeněná jídla, maso, sýry, uzené pokrmy.
SLEZINA, SLINIVKA - ŽALUDEK
Strach z nového, neschopnost strávit nové, posedlost, utkvělé představy, potřeba ovládat druhé.
Kritické období - přechod LÉTO, PODZIM
Slezina a mandle čistí krev od toxických látek.
Projevy:
- cukrovka
- obrna
- bolesti dolní čelisti a hlavy ve spáncích
- koktavost
- štítná žláza (poruchy funkcí)
- chudokrevnost
- otoky, plísně
- pálení žáhy
- přetěžování dvanácterníku
- zánět slepého střeva
- vášeň k sladkostem
- předstoličky (bolestivost) - zuby č.4 a 5
- rty a ústa
- bolest hlavy ve spáncích, někdy pocit až na zvracení
- nadměrná závislost, podezíravost, sebelítost, ublíženost, žárlivost, mučedník
- ochablá gesta, svalstvo
- rysy v obličeji neostré, unavené
Negativně působí:
alkohol, cukry, zmrzlina, sladkosti, příliš teplé nebo studené jídlo, potravinářská barviva, bílé pokrmy (mléko a mléčné výrobky, i sojové), pečené pokrmy.
PLÍCE - TLUSTÉ STŘEVO
Strach přijímat život, smutek, pocit, že nejsem hoden žít naplno, reakce na všeobecnou negativitu, vina a touha po trestu.
Kritické období - PODZIM
Projevy:
- alergie
- stárnutí kůže
- bolesti páteře
- gynekologické obtíže
- problémy se žlučníkem nebo játry
- bolesti ramen, lokte zevně
- bolesti 1. a 2. stoličky dole
- průdušky
- chřipky, rýma
- lhostejnost, melancholie, deprese, hlas je monotónní, ramena schýlená dopředu, neúspěch vidí v sobě
Negativně působí:
potrava bez vláknin a minerálů, maso, mléko a mléčné výrobky, kynuté výrobky, výrobky upravené hlazením (rýže, mouka, apod.)konzervované potraviny, špatné dýchání.
LEDVINY - MOČOVÝ MĚCHÝŘ
Lpění na starých myšlenkách a názorech, vztek na opačné pohlaví, obviňování ostatních, dlouhodobě nevyřešený problém, poct, že nic nemá cenu, přecitlivělé reakce na zklamání a neúspěch.
Kritické období - ZIMA
Projevy:
- nohy a ruce se potí
- revmatismus
- bolesti páteře
- gynekologické obtíže
- impotence
- zánět prostaty
- krevní tlak (např.kolísání)
- řídnutí kostí, bolest kolena vzadu
- kožní choroby
- angíny
- sluch (zhoršení vjemu)
- řezáky (bolestivost, kaz)
- otoky (váčky) pod očima
- slzení očí
- bojácnost, váhavost, úzkost až strach, vztahovačnost, chce mít přehled o ostatních, kříží nohy, příčiny problémů vidí v okolí
Negativně působí:
sůl, cukr, chemikálie, alkohol, drogy, léky, stres a psychické napětí, příliš velké množství tekutin (nad 3 litry dlouhodobě), někdy i ovoce, nebezpečné jsou rafinované výrobky.
Někdy máme chuť na potraviny s výraznějším charakterem, je to informace, jakou energii právě potřebujeme.
Tato energie ovlivňuje příslušný orgán podle energetické růžice.
Při stravování je důležitý způsob kombinace potravin a rozpoznání, který orgán co potřebuje, aby nedošlo k jeho přetěžování.
Zde platí zásada "všeho s mírou"
SLADKÉ
dodává energii štítné žláze, ale při nadbytku má vliv na tělesnou váhu a snižování schopnosti tvorby tepla.
Nebezpečně působí také na slinivku a žaludek.
KYSELÉ
povzbuzuje chuť k jídlu a reaguje na trávicí procesy, zlepšuje činnost jater a podporuje zadržování tekutin v těle.
Přílišné užívání kyselé potravy působí negativně na játra, krev, způsobuje pálení žáhy, podráždění pokožky, vznik žaludečních vředů.
SLANÉ
pomáhá očišťovat a odstraňovat hleny, plísně, zlepšuje chuť. Spolu se žaludečními šťávami rozpouští a odstraňuje nemocné buňky. Zároveň pomáhá tělu vytvářet zásady, ale i tady všeho s mírou. Při nedostatku soli a zároveň při překyselení organismu se tělo uchyluje k odebírání soli ze střev a může odcházet k průjmovým onemocněním.
Dodáváním nadbytku soli se zase přetěžují ledviny a další orgány, a proto není vhodné konzumovat větší množství, snad jako akutní pomoc.
POZOR - zadržuje tekutiny v těle, zrychluje činnost ledvin a přetěžuje je!!!
HOŘKÉ
očišťuje a regeneruje vylučování tekutin z organismu, ředí krev, zlepšuje trávení, dobře působí na činnost srdce.
Přebytek způsobuje podrážděnost, pocit strachu, úbytek sil.
TRPKÉ
podporuje činnost tlustého střeva, zlepšuje stav pokožky, pomáhá hojení ran.
OSTRÉ
reguluje žaludeční a střevní systém, pomáhá zlepšovat činnost plic.
Přebytek způsobuje zvýšení výskytu hlenů, alergie aj.
Vítejte na stránce tianshivk.wbs.cz v sekci Příznaky oslabení orgánů
Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...